Groene groente: Spinazie, andijvie, broccoli, boerenkool, spruiten, sperciebonen.
Deegwaren: Donkerbruin brood, volkoren brood, meergranen brood, roggebrood.
Vis: Eigenlijk alle onbewerkte soorten vis, dus niet gebakken of gefrituurd.
Vlees & Gevogelte: Biefstuk, rundergehakt, rosbief, kipfilet, kalkoenfilet.
Broodbeleg: Alles uit de Vlees & Gevogelte hierboven + pindakaas, slankie, sommige kaassoorten.
Andere groente: Komkommer, bloemkool, wortelen, asperges, tomaten.
Noten: Walnoten, cashewnoten, pistachenoten, japanse mix.
Ontbijtgranen: Bambix, brinta, havermout.
Dranken: Bijna alles waar light op staat en geen alcohol in zit, sojamelk, en uiteraard water.
In de tweede lijst die je hierboven ziet heb ik voorbeelden gegeven van goede voeding. Voeding die veelal bestaat uit redelijk complete eiwitten, complexe koolhydraten of onverzadigde vetten, en soms ook een combinatie daarvan. Ook hier geld weer: als er een - in jouw ogen - gezond product niet bij staat, is dat niet automatisch een ongezond product, dit is gewoon een greep uit de collectie van gezonde voeding. Complexe koolhydraten is het meeste te vinden is groene groente, de ontbijtgroep en granen, of producten waar hele granen in zitten. Redelijk complete eiwitten uit producten zoals ik eerder had beschreven, en onverzadigde vetten uit vis en noten. Naast het feit dat deze producten de juiste macronutrienten bevatten, zitten ze ook nog vol met vitamines, mineralen en voedingsvezels - dingen die niet echt onbelangrijk zijn voor een goede gezondheid.